Om oss

Falkenberg Bygg- & Industrisortering är återvinningsföretaget som tar hand om och förädlar verksamhetsavfall främst från företag inom bygg- rivning- och industri. Men även kommun, lantbruk och privatpersoner är våra kunder. Vi finns i Falkenberg, centralt placerade i Falkenbergs hamn. I princip skulle du kunna leverera ditt avfall till oss med både båt och tåg, eftersom hamnen ligger ett stenkast bort och järnvägsspåret 30 m från vågen där du väger in ditt avfall. Men så ser det ju inte ut, precis som hos de flesta andra företag i vår bransch så transporteras avfallet på väg - men miljösmart skulle det ju vara, eller hur.

Lite milstolpar1990 startade Sven Andersson sitt företag som då hette Sven Anderssons Entreprenad AB. Ett renodlat entreprenadföretag med traktorgrävare och hjullastare som arbetade i och omkring Falkenberg. Företaget utvecklades och bytte av den anledningen inriktning några gånger, under flera år arbetade man med nedgrävning av Bredband samt även renovering av Telias luftburna telenät.

Återvinningsbranschen, en framtidsbransch med många möjligheter lockade och 2010 var det dags för bolaget att ändra inriktning igen. Ett lyckat grepp företaget växte och 2014 flyttade verksamheten till Falkenbergs hamn där vi idag huserar på en drygt 12 000 m2 stor yta. Vi har breddat vår verksamhet och kan idag erbjuda våra kunder ett helhetskoncept med container, transporter samt mottagning och förädling av avfallet.

Målet är utveckling och att återvinna, återanvända så mycket som möjligt av de material som kommer till oss. Vi arbetar kontinuerligt för att hitta nya avsättningsmöjligheter och har ett brett kontaktnät.

För att renodla och tydliggöra vår verksamhet bytte vi 2016 namn till det vi idag heter, Falkenberg Bygg- & Industrisortering AB

Kontakta oss

Våra tjänster

Våra tjänster

Vi har ett omfattande tjänsteutbud där vårt mål är att underlätta avfallshanteringen för våra kunder. Vårt breda kontaktnät samt korta beslutsvägar gör det enkelt att jobba med oss.

Våra tjänster

Vårt hållbarhetsarbete

Hållbarhet

Vi arbetar aktivt för att hålla en hög kvalitet och ett stort miljö- och hållbarhetsfokus. Du som kund kan känna dig trygg med att vi har kunskap, stort engagemang och att vårt miljöarbete ligger oss varmt om hjärtat.

Vårt hållbarhetsarbete

Bli kund hos oss

Bli kund

Vill du bli kund hos oss – vad roligt! Men innan du lämnar något material till oss så behöver vi lite information om dig och ditt företag. Det går snabbt och enkelt.

Bli kund hos oss

  • Vi är medlemmar i